World Marathon Tour: Gibraltar

2021 Gibraltar Marathon (2021-10-26)

Alla haltar i Gibraltar…

Den har varit under brittiskt mandat sedan den erövrades av holländare och britter 1704, och enligt invånarna själva vill de fortfarande ha det så. Det har nämligen folkomröstats vid två tillfällen (1967 och 2002) om huruvida klippan ska återlämnas till Spanien eller vara ett fortsatt brittiskt territorium. Men å andra sidan, efter att ha sprungit Gibraltar Marathon, borde spanjorerna vara glada som slipper det där f-rbannade berget!

Fyrtiotvå kilometer uppdelat på fyra varv genom Gibraltar, en vertikal spikmatta som jag förhoppningsvis slipper utsätta min kropp för igen. En brutal löpaktivitet som var lika plågsam uppför som nedför. Men det är klart, man fick faktiskt bra betalt för mödan i form av vackra vyer över Gibraltarklippan och Medelhavet. När värken i benen har gått över (typ tjugondag Knut 2024..?) så kanske jag till och med bara kommer ihåg höjdpunkterna från tävlingen. Det var, trots allt, en ynnest att få dra på sig nummerlappen i Gibraltar.